» חזרה לאתר

© כל הזכויות שמורות
לחרגול הוצאה לאור
בכפוף לתנאי השימוש


שם הספר: ספר מתוק
שם המחבר: חנוך פרבר

עריכה אומנותית : נורית קריב
עורכות: קטיה בנוביץ ורונית חן
מהדורה ראשונה, תשס"ב 2002
מספר עמודים: 232
פורמט: 20.7X26 ס"מ
כריכה: קשה
על העטיפה:
תצלום מאת אודי ארנסט
עיצוב: חגית שמש

מחיר מומלץ: 98 ₪
מסת"ב 965-511-375-2
דאנאקוד: 362-2479

    חנוך פרבר | ספר מתוק   > על הספר

 

אהבה מאוחרת, כך מכנה חנוך פרבר את ההחלטה לכתוב את ספר מתוק, בעקבות התגובות הרבות על פרק המתוקים בספרו הקודם, הנאות פשוטות. הרעיון הבסיסי זהה בשני הספרים: מתכונים שמדברים בצורה ברורה ופשוטה לכל אחד, מתכונים שלא רק מרשים שישחקו איתם, אלא ממש מתחננים. אין בספר הזה לא שורת חומרים משונים שאינה נגמרת ולא אינסוף שלבי הכנה. יש בו חומרים שכיחים, מקומיים בעיקר, ואוסף מגוון של מתכונים קלים להכנה ומשמחי חך ונשמה.

בנוסף למתכונים ותיקים ואהובים כמו טארט טאטן או פנה קוטה, יש כאן מתכונים קלאסיים אחרים, פחות מוכרים אצלנו, כמו קלאפוטי או פודינג לחם. אלה וגם אלה מצטיינים כמעט כולם בנגיעה אישית מיוחדת ושונה. לצידם תמצאו בספר שפע מתכונים פרטיים לגמרי, שצצו ממש משום מקום, בתהליך ממושך של נסיונות ונסיונות חוזרים. יחד הם מרכיבים קשת מרהיבה של טעמים, צבעים, ניחוחות, וכמובן מתיקות. עוד מובאים בספר מתכונים לבצקים בסיסיים, שפע טיפים, טכניקות בישול ואפייה, מה צריך להיות במזווה ועוד.

המפתחות שבסוף הספר יעזרו למצוא מתכונים שמתאימים למה שיש במקרר או במזווה ברגע נתון, לפתור את הבעיה המוכרת של עודף חלבוני ביצים, ולאתר בקלות מתכונים שמתאימים לפסח.

 

תוכן הספר טארטים ופירות

כיס תפוחים / טארט טאטן אישי / טארט טאטן אגסים / תפוחים אפויים בשוקולד / טארט מרציפן ותות / טארט פטל / תותים בבלסמי חם / תותים בשלג חרוך / קרם ריקוטה ותותים / טארט בננות חרוכות / בננות בקרמל, לימון ותבלינים / קרוסטטה תות / דלעת בסירופ / סלסת פירות בגביע פילו / טארט תאנים טריות / מוס מנגו וג'ינג'ר / אננס ברום / חבושים בסירופ / סיגרים של אגסים ושקדים / אגסים בדבש וגבינה

שוקולד

עוגת שוקולד חמה / חטא שחור / פודינג לחם שוקולד / עוגת שוקולד ושקדים / טראפל במעיל שקדים / ריבועי טראפל שקדים ואמרטו / פאדג' שוקולד ואגוזים / עוגת שוקולד מפונקת / פאדג' קקאו / קרם שוקולד / טרין שוקולד / מוס שוקולד מעוך

עוגיות

עוגיות פקיד הבנק / ריפה / ברוטי / עוגיות אניס / עוגיות קוקוס / עוגיות ג'ינג'ר פריכות / עוגיות שקדים מופלאות / עוגיות שקדים מסיינה / עוגיות טופי ואגוזים / עוגיות פיסטוק חלבי / ריבועי לימון / עוגיות תפוזים / עוגיות תבלינים תפוחות / עוגיות דבש ומלח / טוויל שקדים פשוט / עוגיות פקאן / סהרוני שקדים / עוגיות שקדים ותפוזים

עוגות

עוגת אפרסקים הפוכה / עוגת אגסים הפוכה / עוגת דובדבנים הפוכה / עוגת תפוחים / עוגת תפוחים וקלוודוס / עוגת אספרסו / עוגת בננות ואגוזים / עוגת יוגורט שיכורה / עוגת לימון / מאפין פטל בוודקה / מאפין מזרח-תיכון חדש / עוגת פירות מסוכרים / עוגת תפוז מנומשת / עוגות קטנות של משמש ומרציפן / עוגת פירות יבשים / עוגת חמאה / מעדן גבינה אפוי מטורקיה / עוגת גבינה לונדונית / שטרודל ריקוטה וצימוקים / עוגת ריקוטה ושקדים / עוגת ריקוטה ולימון / עוגת הגבינה של מימי

קינוחים

סופלה משמשים / מהלבי / פנה קוטה בדבש / פודינג אורז / קרם קרמל בניחוח הדרים / קרם קטלן / פודינג לחם בחמאה / קלפוטי תאנים / פילו דבש וגבינה

ממתקים

צ'יפס תפוחי עץ / אצבעות פילו / גבינת לימון / ברוסקטה תפוזונים / ריבת תאנים ושומשום / מרציפן פיסטוק חלבי / ממתק שקדים מתובלים / קליפות אשכולית מסוכרות / מרמלדת תפוזים

לא מתוק

לחם בצל / טורטייה פיצה / קסדייה גבינת עיזים / לחם בירה / לחם תבלינים / לחם תמרים ותפוחים / לחם תירס מתובל / כריות קשקוואל / מאפים קטנים של אנשובי / קרקר תבלינים / לחם צימוקים / לחם צימוקים ודבש / סקונס

נספחים

בצקים / טכניקות וטיפים / מזווה / כלים / מפתחות